Bladkorven en bladruimen

Maandag 10 oktober 2022

Overal om ons heen zien we de bomen verkleuren van felgroen naar de echte herfsttinten. Maar als de bomen hun bladeren vervolgens loslaten, kan de ondergrond glad worden op plekken waar veel blad valt. Tijdens de periode van bladval vegen we in iedere wijk 3 keer en plaatsen we bladkorven.

Deze week plaatsen we bladkorven op de plekken die we samen met de bewonersoverleggen in Best hebben bepaald. Het gaat om plekken vlakbij grote gemeentelijke bomen die veel bladoverlast veroorzaken. Bekijk de lijst met alle locaties (PDF, 74.1 kB).

Alleen voor bladeren

U kunt bladeren ook in de groencontainer stoppen of naar de milieustraat brengen. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren, niet voor takken en snoeiafval. Daar gaat onze apparatuur van kapot. Zit de bladkorf vol? Leg dan de bladeren er los naast en niet in een plastic zak.

Volle bladkorf

We legen de bladkorven 1 of 2 keer per week. Is de korf vol en wilt u dat wij deze tussentijds legen? Meldt het dan uiterlijk op donderdag via de Fixi-app of via telefoonnummer 14 0499. Dan maken we de korf dezelfde week nog leeg.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS