Reuring in het centrum

Dinsdag 11 januari 2022

Hoe moet het centrum rondom Dorpsplein en Raadhuisplein er in de toekomst uitzien? Vanuit de raad is hard gewerkt aan kaders: hoe gaan we om met parkeren? hoeveel ruimte is er voor groen en verkeer? hoe zorgen we voor levendigheid? Ook de projectgroep Samen gaan van Bestwijzer en gemeente werkt hard aan de nieuwe huisvesting. Deze draagt immers bij aan de gewenste gezamenlijke dienstverlening. De planning richt zich op opening in 2026, maar voor die tijd moet er nog veel gebeuren.

Levendigheid: van de nieuwe huisvesting en het Dorpsplein

Vlak voor de feestdagen sprak de projectgroep nieuwe huisvesting (Samen gaan) met enkele inwoners, direct omwonenden en ondernemers. Ook burgemeester Hans Ubachs sloot regelmatig aan bij de gesprekken. Burgemeester Ubachs: “ik hoor graag direct hoe inwoners naar de toekomstige ontwikkelingen kijken, wat zijn hun vragen, ideeën of wensen? Wat me opviel waren de wensen rondom leefbaarheid en de gewenste levendigheid. En dat begrijp ik en ik omarm die wens. We vinden het belangrijk voor Best”.

Open tijdens en buiten kantoortijden

In het project van de nieuwe huisvesting is veel aandacht voor multifunctioneel gebruik van het gebouw. Juist óók buiten kantoortijd. Door samenvoeging halen we veel leven naar het centrum. Waar Bestwijzer nu nog in een zijstraat zit, zitten zij straks heel toegankelijk aan het plein. Ook nu al (buiten coronatijd) komen er bijna iedere avond mensen bij beide locaties: ze bezoeken een informatie- of inloopsessie, een (raads)vergadering, training van een Bestwijzer-organisatie, komen voor een één op één klantgesprek of voor de maandagavond-openstelling van de gemeente. Alle deelnemende (vrijwilligers)organisaties kunnen in het weekend of ‘s avonds gebruik maken van het pand. Partijen die nog toe willen treden tot de gezamenlijke huisvesting bekijken we ook op hun bijdrage aan het multifunctionele gebruik. Dienstverlening buiten kantoortijd is zeker een pluspunt. Er zullen vaak mensen op de been zijn. Dat stimuleren we!

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS