Onthulling kunstwerk Groen Goud

Dinsdag 28 september 2021

Op vrijdag 24 september vond de onthulling plaats van het kunstwerk ‘Groen Goud’ op het stationsplein. Kunstenares Juul Rameau droeg het kunstwerk officieel over aan wethouder Stan van der Heijden. Haar kunstwerk creëert een omgeving waarin de kijker bewust een connectie maakt met de productieve natuur.
Groen Goud is een onderdeel van 3 kunstwerken die wij in Best gaan plaatsen. De kunstwerken zijn verschillend, maar vertellen samen wel hetzelfde verhaal. De werken ‘Groen Goud’, ‘Boompijl’ en ‘De Levensboom’ hebben namelijk allemaal een link met de populier en vertellen het verhaal over het verleden en heden van Best. Deze kunst is onderdeel van het regionale kunstroutenetwerk en het living lab productieve natuur en mede mogelijk gemaakt in samenwerking met onze partner Brainport Development en Kunstloc.

Wethouder van der Heijden: ‘’Hoe mooi is het om materiaal te gebruiken dat uit onze achtertuin komt. Dat bovendien ontzettend snel en vrijwel recht omhoog groeit. We hebben het dan over het verhaal van productieve natuur. In Best betekent productieve natuur de populier en het hout daarvan. De populier die vroeger verwerkt werd tot klomp en lucifer. Met name de klompenindustrie zit in het DNA van de gemeente Best en is bepalend geweest voor het landschap zoals dat nog steeds zichtbaar is. We hebben met de populier dus goud in handen. Kunstenares Juul Rameau heeft op een schitterende manier uiting gegeven om het thema productieve natuur in kunst te verbeelden. De naam van dit kunstwerk zegt voldoende: Groen Goud! Dank voor dit mooie kunstwerk, deze poort die de natuur naar het hart van ons dorp brengt. Dit Groene Goud dat het beeld van deze gemeente mee gaat bepalen.’’

Onthulling kunstwerk 'Groen Goud'

Foto: Rene van der Horst Studio Topixx

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS