Informatiebijeenkomst Fietsroute F2 (aanmelden tot 29 augustus)

Maandag 23 augustus 2021

Best werkt aan een hoogwaardige fietsstructuur met veilige, aantrekkelijke en comfortabele fietsroutes. Een voorbeeld daarvan is de Slowlane. Deze route ligt langs het Beatrixkanaal, Wilhelminakanaal en Aquabest. Op dit moment onderzoeken we samen met andere gemeenten de mogelijkheden van zo’n fietsroute tussen Den Bosch en Eindhoven (F2). In Best loopt deze dan via de Liempdseweg, Hokkelstraat, Wilg, Bosseweg, Eindhovenseweg en Eindhovenseweg-Zuid. In september organiseren we hierover een informatiebijeenkomst.

Stimuleren gebruik fiets

Het wordt steeds drukker in onze regio. We verwachten de komende jaren meer inwoners en meer werkgelegenheid. Dit zorgt voor een toename van het aantal verkeersbewegingen, waaronder het autoverkeer. Het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen is nodig om te voorkomen dat we straks allemaal stil staan. Daarom willen we het gebruik van de fiets als één van de duurzame manieren van vervoer stimuleren. Het is dan belangrijk dat er goede regionale fietsverbindingen zijn. Zo dragen we ook bij aan de bereikbaarheid van Best en de regio.

Informatiebijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 21 september. We praten u dan graag bij over het onderzoek naar de F2. Waar is de fietsroute gepland? Hoe verwachten we dat deze eruit komt te zien? Wat is de meerwaarde van zo’n hoogwaardige fietsroute? Vanzelfsprekend is er tijdens de bijeenkomst ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Komt u ook?

U kunt zich online aanmelden voor deze informatiebijeenkomst. Aanmelden kan tot 29 augustus.

Vanzelfsprekend zijn we voor de organisatie van de bijeenkomst afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. We hopen dat we elkaar dan fysiek kunnen ontmoeten, maar eind augustus bekijken we wat mogelijk is. Om die reden krijgt u - na aanmelding - begin september meer informatie over de bijeenkomst, zoals fysiek/online, locatie en tijdstip.

Vragen?

Meer informatie over de F2 leest u op: www.sjees.nl. Heeft u daarna nog vragen, neemt u dan contact met Sandra Brouwers. U kunt haar bereiken via info@gemeentebest.nl of telefoonnummer: 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS