TONK: nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood

Woensdag 3 maart 2021

Bent u door de coronacrisis een deel van uw inkomen kwijtgeraakt? En heeft u hierdoor niet genoeg geld om uw woonkosten (o.a. huur, hypotheek) te kunnen betalen? Misschien komt u in aanmerking voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Wanneer kom ik in aanmerking voor de TONK-uitkering?

  • U heeft minimaal 25% inkomensverlies door de coronacrisis.
  • U kunt de vaste woonkosten niet meer betalen. Het gaat dan om huurkosten, kosten van de hypotheek(rente), kosten van elektriciteit, gas en water.
  • U (en uw eventuele partner) heeft niet voldoende geldmiddelen beschikbaar.
  • U ontvangt geen woonkostentoeslag.

Hoe hoog is de tegemoetkoming?

  • Is uw inkomen gedaald met 25-50%, dan krijgt u eenmalig € 750,00.
  • Is uw inkomen gedaald met meer dan 50%, dan krijgt u eenmalig € 1.500,00.

Hoe kan ik de TONK-uitkering aanvragen?

Op de pagina Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke kosten (TONK) vindt u een aanvraagformulier en meer uitleg over de voorwaarden. U kunt tot 1 augustus een aanvraag indienen, voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2021. U kunt de TONK met terugwerkende kracht aanvragen vanaf januari 2021. Meldt u zich alstublieft alleen als u door de coronacrisis echt in de problemen komt. Zo voorkomen we misbruik en onnodige drukte bij de behandeling van de aanvragen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS