Gemeentehuis kleurt oranje

Dinsdag 24 november 2020

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Gemeente Best doet ook mee met de campagne door het gemeentehuis ’s avonds oranje te verlichten. Wij willen namelijk meer bewustzijn creëren over dit onderwerp. Deze campagne loopt van 25 november tot en met 10 december.

Doel van de campagne

Het thema is: 'iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd'. Het doel van de campagne is de taboe op melden wegnemen en geweld tegen vrouwen bespreekbaar maken. En ook zorgen dat vrouwen en meisjes beter kunnen vinden waar ze een melding kunnen doen.

Geweld in crisistijd

De laatste maanden zijn er vanuit de hele wereld berichten van een toename van vooral geweld achter de voordeur en cybergeweld. Daarom is het belangrijk om te weten waar slachtoffers om hulp kunnen vragen. Helaas wordt het telefoonnummer 0800-2000 door veel slachtoffers niet gevonden. Er wordt daarom op 25 oktober een website gelanceerd waarop de meldpunten in Nederland te vinden zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de website: www.orangetheworld.nl.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS