Best weer een stuk schoner na World Cleanup Day

Dinsdag 22 september 2020

Wereldwijd kwamen zaterdag 19 september miljoenen vrijwilligers in actie voor een schonere leefomgeving tijdens de ‘World Cleanup Day’. Ook in Best gingen ongeveer 65 fanatieke inwoners de strijd aan met zwerfafval. In totaal verzamelden zij 40 volle zakken met zwerfafval.

Groepjes vrijwilligers

Afgelopen zaterdag zetten diverse grote en kleine groepen zich in om verschillende gebieden binnen gemeente Best vrij te maken van zwerfafval. De TrashWalkers hebben met 6 ZAP-vrijwilligers 12 volle afvalzakken met zwerfafval opgeruimd met een opvallend item: een ‘hoedenplank’. Buurtvereniging Schone Steegsche Velden ging met een groepje volwassenen en kinderen de straat op. Zij verzamelden 12 volle afvalzakken met zwerfafval. Opvallend was dat zij veel pallets in de wijk aantroffen. Van deze pallets willen zij insectenhotels maken.

Wethouder Dijkhoff bood hulp

Buurtvereniging Batadorp kreeg hulp van wethouder Rik Dijkhoff, met 14 kinderen en 17 volwassenen was dit de grootste groep. Zij hebben zo’n 10 afvalzakken vol met zwerfafval opgeruimd. Daarnaast gingen ook individuele inwoners aan de slag, alleen of met een paar buurtgenoten of gezin.

Iedere deelnemer kreeg van de gemeente hulpmiddelen zoals een afvalgrijper, afvalzakhouder, hesje, handschoenen en afvalzakken. Na afloop zorgde de gemeente ervoor dat het ingezamelde zwerfafval weer netjes werd afgevoerd.

De gemeente Best wil iedereen die heeft meegedaan of dat nog gaat doen enorm bedanken voor hun bijdrage aan een schone en leefbare gemeente.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS