Nieuwe locatie voor fietsersbrug Ekkersweijer

Dinsdag 28 april 2020

In september 2018 is de oude houten fietsersbrug bij Ekkersweijer over het Wilhelminakanaal om veiligheidsredenen afgesloten. Op 28 december 2018 is deze brug ingestort. Begin 2019 zijn de overgebleven delen weggehaald, waarna een onderzoek naar een geschikte locatie startte. Er is gekeken of de locatie waar de brug lag nog aansluit bij de omgeving.
Uit het onderzoek blijkt dat de brug beter past op een andere locatie. Dit is meer richting de snelweg en sluit aan op de bestaande Slowlane. Verder is het een veiligere verbinding voor de fietsers richting De Nieuwe Heide, De Vleut en Het Groene Woud. Ook voor bezoekers van Aquabest is deze oplossing de meest veilige keuze.
De planning is dat de nieuwe brug in december 2020 klaar is voor gebruik.

Fietsersbrug bij Ekkersweijer over het Wilhelminakanaal

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS