Koninklijke onderscheidingen vrijwillige brandweer

Vrijdag 6 maart 2020

Op vrijdagavond 6 maart, tijdens de jubileumavond van de vrijwillige brandweer, krijgen vier Bestenaren een Koninklijke onderscheiding. Zij worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (LON). Burgemeester Hans Ubachs reikt, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de onderscheidingen uit.

Koninklijke onderscheiding

De brandweervrijwilligers zetten zich al jarenlang in voor een veilige samenleving. Ze hebben allemaal een dienstverband van twintig jaar of langer. Dat mogen we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan.
De onderscheidingen worden uitgereikt aan Jaap Koole (36 jaar actief), Rob Terpstra (34 jaar actief), Marc van Erp (30 jaar actief) en Theo Kapteijns (27 jaar actief). Deze brandweermensen zijn al jarenlang actief als vrijwilliger bij de brandweer en verdienen deze erkenning.

Aanpassing decoratiestelsel

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft het decoratiestelsel voor leden van de vrijwillige brandweer aangepast. Vanaf 1 januari 2020 wordt het criterium 'meer dan 20 jaar vrijwillige brandweerdienst' als automatische toekenningsgrond voor een koninklijke onderscheiding beëindigd. De brandweervrijwilligers die op 1 januari 2020 twintig jaar of langer in dienst zijn, komen dit jaar nog in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding.

Foto's: Freke van der Esch

J.K. Koole

M.A.A. van Erp

R.L. Terpstra

T.W.M.M. Kapteijns 

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS