Glas in ’t Bakkie

Dinsdag 3 december 2019

Misschien heeft u er nog niet eerder bij stil gestaan, maar de glasbak is puur en alleen bestemd voor verpakkingsglas. Daar hoort dus geen servies, spiegel of ovenschaal bij. Voor het gemak, zetten we de do’s en don’ts op een rijtje.

Wél in de glasbak

Glazen potten en flessen (verpakkingsglas) gooit u in de glasbak. Bijvoorbeeld parfumflesjes, crèmepotjes, deodorantrollers, medicijnflesjes, maar ook potjes van babyvoeding of waar kruiden in hebben gezeten. U heeft meer glazen verpakkingen in huis dan u denkt. Klein of groot: die moeten dus allemaal in de glasbak! Dat mag gewoon met restjes en deksels, lekker makkelijk.

Níet in de glasbak

Andere glassoorten als drinkglazen, servies, aquariums, vazen en (oven)schalen horen bij het restafval. Spiegels en vensterglas kunt u inleveren bij de glashandel of op de milieustraat. De reden hiervoor is dat deze materiaalsoorten fouten veroorzaken in het productieproces van nieuw verpakkingsglas. Niet in de glasbak gooien dus, maar in het ‘gewone’ restafval of naar de milieustraat. Ook bij twijfel.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS