Alles over mantelzorgers en het mantelzorgcompliment

Maandag 19 augustus 2019

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Sinds 2015 waardeert de gemeente mantelzorgers jaarlijks met het mantelzorgcompliment. Ook ondersteunen we mantelzorgers via het Steunpunt Mantelzorg WBO, zodat zij kunnen blijven zorgen voor hun naaste, zonder de zorg voor zichzelf te kort te doen. Het afgelopen jaar is samen met mantelzorgers gekeken hoe we hen nog beter in staat kunnen stellen hun taken uit te voeren. Dit heeft geleid tot een aantal veranderingen. Hieronder leest u hier meer over.

  • Mantelzorgcompliment: vanaf 1 september kan het mantelzorgcompliment worden aangevraagd bij het Steunpunt Mantelzorg. Het compliment wordt verstrekt in de vorm van een Best Bijzonder bon t.w.v. € 75,-.  Aanvragen kan middels het digitale aanvraagformulier op de website van WBO of via het infopunt in Bestwijzer. Om het mantelzorgcompliment te kunnen aanvragen moet u als mantelzorger zijn aangemeld bij het Steunpunt Mantelzorg. Overige voorwaarden vindt u in de ‘Nadere regeling mantelzorgcompliment’.
  • Activiteiten voor mantelzorgers: naast een compliment in de vorm van een bon organiseert het Steunpunt Mantelzorg met ingang van 2019 (naast voorlichtingsbijeenkomsten) het hele jaar door speciale ontzorgactiviteiten voor mantelzorgers. Uit de evaluatie bleek dat daaraan behoefte is. Om deel te nemen aan deze activiteiten moeten mantelzorgers zich als mantelzorger aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg. Informatie over de activiteiten vindt u op www.WBO.nl.
  • Aanmelden als mantelzorger: Mantelzorgers kunnen zich het hele jaar door als mantelzorger aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg om op de hoogte te blijven van het beschikbare ondersteuningsaanbod. Aanmelden als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg kan met het digitale aanmeldformulier op www.WBO.nl of via het infopunt in Bestwijzer.
  • Subsidieregeling inwonersinitiatieven respijtzorg: vanaf 1 september 2019 kunnen inwoners of groepen inwoners subsidie aanvragen om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten. Meer informatie lees je hier vanaf 1 september op onze website.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS