Rioolrenovatie in de wijken Hoge Akker en Batadorp

Dinsdag 13 augustus 2019

Uit de jaarlijkse rioolreiniging en inspectiewerkzaamheden binnen de gemeente Best is gebleken dat het rioolstelsel op enkele plaatsen gebreken vertoont (scheurvorming, wortel ingroei en lekkages). Het riool krijgt op enkele plaatsen een nieuwe hoogwaardige binnenvoering zodat de buizen weer tientallen jaren mee kunnen zonder dat ze vervangen moeten worden. Doordat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn, is de overlast beperkt voor de omwonenden. De werkzaamheden starten, wanneer het weer het toelaat, op 14 augustus en zijn rond 31 december afgerond.

Renovatiewerkzaamheden

In de wijk Hoge Akker plaatsen we enkele deelkousen. Deze zijn vergelijkbaar met stands die soms geplaatst worden in de bloedvaten bij mensen. Ook moeten er op enkele plaatsen wortels uit het riool worden gefreesd. De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken, zoals tijdelijk meer vrachtwagenverkeer. 

Overlast

Tijdens het reinigen van het riool is er een kleine kans dat er door de luchtdruk water opspat of stank ontstaat vanuit uw toiletpot, schrobputjes, spoelbakken en andere afvoeren. We raden u daarom aan om tijdens de reinigingsperiode openingen af te dichten door middel van bijbehorende stop en er een doekje of dweil over te leggen. Ook kan het helpen om de deksel van uw toilet naar beneden te doen en deze te verzwaren met bijvoorbeeld een emmer water. Als er stank ontstaat, dan komt dit doordat het water uit het waterslot is gezogen. De stankafsluiting werkt dan niet meer. U kunt dit probleem verhelpen door het toilet en de afvoeren met water door te spoelen. Denk ook aan de afvoer van de wasmachine en verwarmingsketel.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden kan een straat voor korte tijd (gedeeltelijk) geblokkeerd zijn voor het verkeer. De voertuigen die de werkzaamheden uitvoeren, verplaatsen zich regelmatig. In de planning wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid van de panden, de bevoorrading van de winkels, het ophalen van huisvuil en dergelijke. Hierdoor worden hinderlijke situaties zoveel mogelijk beperkt.

Geparkeerde auto’s

Een aantal putdeksels liggen in de parkeerstroken. Is uw straat aan de beurt? Dan kan er niet geparkeerd worden op de putdeksels.

Kijkje nemen

Vindt u het leuk om een rioolrenovatie eens van dichtbij te bekijken? Dat kan. Kom tijdens de werkzaamheden gerust een kijkje nemen bij de voertuigen en stel uw vragen aan de aanwezige medewerkers. Denk wel aan uw eigen veiligheid en de veiligheid van de medewerkers!
Volg de aanwijzingen van de medewerkers op!

Bent u niet in de gelegenheid om een kijkje te nemen? Bekijk dan de video over hoe de renovatie in z’n werk gaat.
 

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS