Toekomst bibliotheekfunctie in Best

Dinsdag 23 november 2021

Het plan is dat per 1 januari 2022 de Openbare bibliotheek Eindhoven de bibliotheek in Best gaat overnemen. Door deze ontwikkeling wordt de bibliotheek in Best toekomstbestendig. Openbare bibliotheek Eindhoven heeft een moderne visie. Zij bestuurt ook de bibliotheek in Waalre en past het aanbod aan op de inwoners van gemeente Best.

Cultuurspoor trok aan de bel

Cultuurspoor Best voert de bibliotheekfunctie in Best uit. Deze stichting luidde (begin) dit jaar de noodklok over de toekomst van de bibliotheek in Best. Cultuurspoor Best is een kleine stichting. Cultuurspoor Best kan met de huidige beschikbare financiële middelen helaas niet voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een moderne bibliotheek.

Overname

Openbare Bibliotheek Eindhoven bestuurt op dit moment ook de bibliotheek in gemeente Waalre en doet dit met een moderne en toekomstbestendige visie. Daardoor is de Openbare bibliotheek Eindhoven een geschikte partij om het stokje over te nemen. Door het bibliotheekaanbod in meerdere gemeenten aan te bieden, kan een eigentijds en tegelijkertijd kosteneffectief aanbod worden gerealiseerd.

Toekomstbestendige bibliotheek in Best

Gemeente Best ondersteunt deze ontwikkeling. Openbare bibliotheek Eindhoven heeft aangetoond dat een modern aanbod in een groter verband samen kan gaan met het tegemoetkomen aan de lokale behoefte. In 2022 onderzoekt de gemeente samen met de Openbare bibliotheek Eindhoven hoe het aanbod toegespitst kan worden op de behoefte van de inwoners van Best.

Vervolg

Het plan is dat de Openbare bibliotheek Eindhoven de bibliotheekfunctie per 1 januari 2022 in Best uitvoert. De gemeenteraad neemt op 13 december een besluit over de benodigde gelden.

Openbare bibliotheek Eindhoven    - Cultuurspoor Best    -   Gemeente Best

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS