Best is 9 natuurwandelingen rijker!

Woensdag 1 september 2021

Best heeft er 9 prachtige wandelingen bij. Ze zijn gemaakt door 4 natuurgidsen van IVN Best. Samen met ons heeft IVN deze wandelroutes uitgebracht als Best Bijzonder! Natuurwandelingen. 5 wandelingen zijn uitgezet in natuurgebieden, 1 gaat door agrarisch landschap, 2 voeren door woonwijken en 1 door het centrum van Best. De Dorpswandeling met daar doorheen de bomenroute* besteedt speciaal aandacht aan de bomen die de afgelopen jaren in het centrum zijn geplant. Via een QR-code komt u meer te weten over deze bomen. Van alle wandelingen is een prachtige folder gemaakt, maar ze zijn ook te vinden op de app ‘Routes in Het Groene Woud’, de IVN-Routes app en op de website van Best Bijzonder! van de gemeente.

Afgelopen dinsdag 31 augustus ontving wethouder Stan van der Heijden uit handen van Jan Ackermans, voorzitter IVN Best, de wandelingen in folder vorm. Dit officiële moment was een mooi begin om alle genodigden te laten zien hoe bijzonder en groen ons eigen dorp is. In de hectiek van alle dag toch zien dat een boom bloeiende bloemen heeft of prachtige herfstkleuren. Wethouder Stan van der Heijden: ‘’Ik wil IVN Best heel erg bedanken voor alle inspanningen. Er liggen mooie wandelroutes waardoor iedereen ons prachtige dorp kan ontdekken. Veel wandel plezier!’’

De folders van de 9 wandelingen zijn op te vragen bij het secretariaat van IVN Best. De folders zijn ook gratis op te halen in onder andere de hal van het gemeentehuis, de bibliotheek, de Kadans en in het Joe Mann Paviljoen.

* Je hebt de dorpswandeling en de bomenroute die elkaar grotendeels overlappen.

Opening nieuwe wandelroutes

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS