Wat gaat u doen met uw buurtgenoten?

Dinsdag 26 november 2019

Het buurtbudget is al jaren een begrip in Best en ook in 2020 weer beschikbaar. Het bedrag is zelfs verhoogd van € 40.000,00 naar € 41.500,00. Met het geld steunt de gemeente inwonersinitiatieven voor leefbaarheid en sociale samenhang in de buurt. Maar hoe bereikt u nu verschillende mensen? Wij geven tips!

Tips om verschillende mensen te betrekken

• Ga de straat op, maak informeel en persoonlijk contact met uw buurtgenoten.
  • Spreek u een andere taal? Leg dan contact samen met een straatgenoot die wél die taal spreekt.
  • Zoek ook samenwerking met scholen, zo bereikt u kinderen én hun ouders.
  • Om veel verschillende soorten mensen bij elkaar te brengen werkt eten en muziek maken heel goed. Zeker als dit gratis kan en zonder verplichte aanmelding vooraf.
  • Sta voor iedereen open en zorg dat mensen kunnen meedoen zoals zij dat graag willen én kunnen.

Meer weten of een aanvraag doen?

Via www.gemeentebest.nl/buurtbudget vindt u de subsidieregeling met alle informatie, de beschikbare budgetten en het aanvraagformulier. Veel succes en plezier met de voorbereidingen!