Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart eerder afhalen

Woensdag 11 september 2019

Is uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs klaar? Dan stuurt de gemeente Best u voortaan een sms’je of e-mail. Daardoor hoeft u niet altijd 5 werkdagen te wachten. We zijn blij met deze verbetering van onze dienstverlening.

Inwoners die een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aangevraagd hebben bij de gemeente kunnen na vijf werkdagen hun document afhalen bij de gemeente. In veel gevallen is het document al eerder beschikbaar, voortaan kunnen we u dit automatisch laten weten via een sms of e-mail.

Hoe werkt het?

De aanvraag en de betaling van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs doet u op afspraak bij de gemeente Best. Bij de aanvraag informeert de medewerker aan de balie u over de extra service. U kunt dan doorgeven of u per sms en/of e-mail een bericht wilt ontvangen als het document klaar ligt. Als u dat wilt, noteren we hiervoor uw telefoonnummer en/of e-mailadres. Zodra u het document kunt ophalen, ontvangt u van ons een bericht.

Verbetering dienstverlening

Voor de zekerheid gaven we tot nu toe aan dat het document na vijf werkdagen klaar ligt. Dan weten we zeker dat het er is. In veel gevallen kunnen inwoners hun rijbewijs, paspoort of identiteitskaart al na drie dagen ophalen. Nu krijgen we tussendoor heel veel telefoontjes van inwoners die vragen of hun document al klaar ligt.  Deze nieuwe service is dus niet alleen prettig voor inwoners, maar de gemeente werkt ook efficiënter omdat er minder telefoontjes komen.

Verder uitrollen

Dit is het eerste initiatief waarvoor we de sms-dienst inzetten. We willen in de toekomst onze dienstverlening graag nog verder verbeteren en gaan de sms-dienst ook uitrollen voor andere producten en diensten van de gemeente.

Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig