Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Familie Fleck levert 30.000e inwoner van Best

Vrijdag 16 augustus 2019

Burgemeester Hans Ubachs heeft de 30.000e inwoner van Best verwelkomd. Dit is een van de gezinsleden Fleck. De familie Fleck komt uit Aken en telt 6 gezinsleden. Naast vader, moeder en schoonmoeder nog 3 kinderen. De familie vestigt zich in Best in verband met het werk van de vader. Burgemeester Hans Ubachs is trots op deze mijlpaal: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat we in het jaar dat we 200 jaar Best vieren ook nog eens onze 30.000e inwoner kunnen verwelkomen. De familie schrijft meteen geschiedenis in Best’.

Bezoek

Burgemeester Ubachs ontving het nieuwe Bestse gezin op het gemeentehuis. Hij feliciteerde hen met het feit dat zij zich vanuit Duitsland in het mooie Best hebben gevestigd. Natuurlijk had hij cadeautjes voor de nieuwe inwoners van Best. Hij had bloemen, enkele Bestse aardigheden en een Nederlandse vlag voor hen.

Groei

In 1998 stond de teller al op 25.000 inwoners. Het aantal is langzaam gegroeid, maar de laatste jaren kwam er een versnelling. Hans Ubachs: ‘We zien dat door de oplevering van de nieuwbouwwijken Schutboom, Steegsche Velden en Dijkstraten ook het inwonersaantal nu gestaag toeneemt. Een lange tijd zaten we al tegen de 30.000 aan. Nu is het zover’. Door het bereiken van deze grens krijgt Best er vanaf de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen twee raadsleden bij. De gemeenteraad bestaat dan uit 23 raadsleden.

Burgemeester Hans Ubachs verwelkomt 30.000e inwoner van Best

Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig