Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Zonnepanelen kopen van de gemeente Best

Dinsdag 28 mei 2019

Veel mensen hebben al eens nagedacht om zonnepanelen op hun dak te leggen. Maar het kost vaak veel tijd en geld om dit uit te zoeken. Het is veel ‘gedoe’. Herkent u dat? Dan is dit zonnepanelen project geschikt voor u!

Hoe het werkt

Met De Groene Zone leent u geld van de gemeente om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Met zonnepanelen wekt u voor zeker 25 jaar zelf duurzame energie op. En dat zonder dat het u vooraf iets kost. Al vanaf de eerste maand heeft u minder kosten. U bespaart namelijk meer op uw energierekening dan dat u terugbetaalt aan de lening. In 15 jaar lost u elke maand een stukje van de lening af tegen een rente van 1,35%. U kunt ook alles is één keer terugbetalen of tussendoor meer aflossen als u dat wilt.

Daarnaast krijgt u:

• 15 jaar garantie en onderhoud van de zonnepanelen
  • ontzorging: alles wordt voor u geregeld
  • onbeperkte terug levering tegen maximale prijs

Wie kan er meedoen?

Inwoners  in Best met een koopwoning kunnen meedoen aan De Groene Zone. Het maakt niet uit wat uw gezinssamenstelling, energiegebruik of financiële situatie is. Dus ook als u geen geld heeft om zelf zonnepanelen te kopen kunt u toch zelf duurzame energie opwekken. Maar let op: niet alle panden en daken zijn even geschikt om zonnepanelen op te leggen. Wilt u weten of u mee kunt doen? Dan kunt u dit navragen bij De Groene Zone.

Al meer dan 1000 huizen met zonnepanelen van De Groene Zone

Naast Best doen er nog elf andere gemeenten uit de regio mee met dit zonnepanelenproject. In april zijn in Eindhoven zonnepanelen gelegd bij de 1000e deelnemer van De Groene Zone.

In Best hebben al 104 huizen zonnepanelen van De Groene Zone op hun dak liggen. En bij 40 woningen gebeurt dat binnenkort. Daarmee besparen we in Best elk jaar 440.000 kWh aan stroom door deze duurzaam op te wekken. Dat is genoeg stroom voor bijna 150 huishoudens. Met dit project kunnen er op ongeveer 366 daken zonnepanelen gelegd worden in Best.

Heeft u vragen?

Kijk dan op www.degroenezone.nl voor meer informatie. Op deze website kunt u zich ook vrijblijvend aanmelden om mee te doen met De Groene Zone.

Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig