Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

DigiD vervangt certificaten: vanaf 13 mei krijgt u mogelijk een foutmelding

Donderdag 9 mei 2019

Voor online aanvraagformulieren moet u vaak DigiD gebruiken om in te loggen. Op 11 juni vervangt DigiD de PKIOverheid-certificaten die gebruikt worden om de DigiD-inlogschermen en digid.nl te beveiligen. Om te kunnen inloggen met uw DigiD heeft u recente versies van besturingssystemen en browsers nodig.

Kunt u niet meer inloggen?

Als u gebruikmaakt van een verouderd besturingssysteem kunt u vanaf 13 mei niet meer inloggen om een product met uw DigiD aan te vragen. U wordt dan door DigiD middels een melding verzocht een update van uw software uit te voeren of u ziet een algemene foutmelding. Vanaf 11 juni krijgt u alleen nog een foutmelding te zien. De melding met het verzoek een update van uw software uit te voeren, krijgt u dan niet meer.

Welk besturingssysteem voldoet?

Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet u minimaal beschikken over één van de volgende besturingssystemen:

Voor uw computer

  • Windows 7 / 8.1
  • Windows 10
  • OSX 10.9.4 of hoger 

Voor mobiele apparaten

  • iOS 7 of hoger
  • Android 6 of hoger

Hoe kan ik controleren of mijn besturingssysteem en software voldoen aan de minimale eisen?

Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar de volgende website: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/. Ziet u vervolgens 2 groene vlakken? Dan voldoen uw besturingssysteem en browser aan de minimale eisen. Ziet u geen groene vlakken? Dan moet u uw besturingssysteem en browser op het apparaat waarmee u probeert in te loggen updaten naar de meest recente versies.

2 groene vlakken DigiD

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu