Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Verkiezingen Europees Parlement 23 Mei 2019

Dinsdag 26 maart 2019

U kunt op donderdag 23 mei stemmen voor de leden van het Europees Parlement. Dat kan via de volgende mogelijkheden:

Stemmen bij volmacht

Het is mogelijk om bij volmacht te stemmen.

Stemmen per brief

Het is voor inwoners van de gemeente Best, die op de dag van de stemming in het buitenland zijn, mogelijk om hun stem uit te brengen per brief. U moet zich hiervoor registreren bij de gemeente Den Haag. Dat kan tot en met 11 april 2019.

Stemmen met een kiezerspas

U kunt in een willekeurig stembureau uw stem uitbrengen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Voor de beschikbare stemlokalen verwijzen wij u naar onze website.

Europese burgers die in Nederland wonen

Als Europees burger, woonachtig in Nederland, kunt u ervoor kiezen in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. U moet zich dan wel registreren. Wilt u in uw land van herkomst stemmen voor de Europese verkiezingen? Dan hoeft u niets te doen, tenzij u zich al eerder in Nederland heeft geregistreerd. Dit kunt u navragen bij de gemeente.

De officiële publicatie vindt u op www.overheid.nl.