Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Fietsbrug Wilhelminakanaal

Dinsdag 22 januari 2019

Begin oktober 2018 is om veiligheidsredenen de fietsbrug over het Wilhelminakanaal tussen de Terraweg en de NCB-weg afgesloten voor alle verkeer. Uit een inspectie kwam naar voren dat de brug niet meer voldeed aan alle veiligheidseisen. Zoals u wellicht al heeft gezien of gelezen is eind december de betreffende brug ingestort. Na het instorten zijn de restanten van de brug uit het Wilhelminakanaal gehaald. Op dit moment treffen we voorbereidingen om ook de overige brugdelen te verwijderen.

Onderzoek

Sinds de bouw van de brug in 1990 is er veel in die omgeving veranderd. Deze ontwikkelingen hebben ook gevolgen voor de vraag over nut, noodzaak, uitstraling en locatie van een nieuwe brug. Sluit de huidige locatie bijvoorbeeld nog aan bij de veranderingen in de omgeving en de toekomstige ontwikkelingen?

Na de afsluiting in oktober zijn we een onderzoek gestart. Het onderzoek richtte zich toen nog op de vraag vervangen of herstellen. Dat laatste is inmiddels geen optie meer.

Op basis van het onderzoek besluiten we wel of niet te vervangen, mede afhankelijk van de meest geschikte. Vervolgens laten we een ontwerp maken en de nieuwe brug ontwikkelen. Naar verwachting neemt dit totale proces ongeveerĀ 2 jaar in beslag. Tijdens deze periode blijft de omleidingsroute van kracht. De omgeving van de huidige brughoofden passen we aan op het doorgaande fietsverkeer.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu