Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Routes gladheidsbestrijding bekend

Dinsdag 20 november 2018

Het heeft lang geduurd voordat de winter zich aankondigde. Deze week komt dan toch de nachtvorst regelmatig tevoorschijn. Het winterweer geeft prachtige taferelen maar zorgt ook voor gladheid en daardoor verkeersproblemen. De eerste strooiacties zijn al uitgevoerd op de plaatsen waar gladheid kan ontstaan, zoals bruggen en viaducten. Voor het strooiseizoen begint, stellen we elk jaar een Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op. In dit plan zijn de uitgangspunten voor de gladheidsbestrijding en de strooiroutes opgenomen.

Waar wordt gestrooid?

We zorgen in elk geval ervoor dat de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen goed begaanbaar zijn. Ook hebben we aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen worden het eerst gestrooid.

Waarom strooien we niet overal?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om de gladheid overal te bestrijden. Dit heeft een aantal redenen: de benodigde menskracht en materieel ontbreken, en met overal strooien zijn enorm hoge kosten gemoeid. Daarnaast is het bestrijden van gladheid op álle wegen niet wenselijk om milieutechnische redenen.

Wilt u meer weten over de gladheidsbestrijding?

Dan kunt u het Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op deze website lezen. U kunt de strooiroute ook komen inzien in het gemeentehuis. Dit kan alleen op afspraak. U maakt telefonisch een afspraak via 14 0499.

En als het ondanks het strooien toch nog glad is?

Heeft u klachten over het strooien? Dan kunt u online een melding maken of telefonisch via 14 0499.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu