Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Kandidaten gezocht voor COVM

Dinsdag 20 november 2018

De Commissie Overleg & Voorlichting Milieu (COVM) is een adviescommissie van het ministerie van Defensie. Deze commissie is door de staatssecretaris ingesteld op grond van de Wet luchtvaart en heeft twee belangrijke taken: overleg en voorlichting over milieu (doorgaans geluid) rondom de militaire luchthavens.
In verband met het aangekondigde vertrek van de huidige vertegenwoordigers is het college van Best op zoek naar kandidaten die de bewoners kunnen en willen vertegenwoordigen in de COVM.

Wat doet de commissie?

De commissie heeft drie hoofdtaken:

  • Brengt advies uit of doet voorstellen aan de minister van Defensie of andere instanties over milieumaatregelen en milieuvoorschriften voor gebruik van de militaire luchthaven.
  • Verstrekt informatie en geeft voorlichting over het geluid rond de militaire luchthaven.
  • Beoordeelt de geluidzonering/jaarcontouren.

Op de website van de commissie vindt u meer over de taken: www.covm.nl.

Wie komen in aanmerking?

Volgens de regels van de COVM kunnen burgemeester en wethouders van Best twee leden aanwijzen als lid van deze commissie. Tenminste één daarvan is vertegenwoordiger van de omwonenden van het luchtvaartterrein Eindhoven Airport. Omwonenden zijn diegenen die wonen binnen de grens van de zogenoemde ’35 kosteneenheden’. In Best gaat het dan concreet om (delen van) de Eindhovenseweg-Zuid, Patrijslaan, Ploegstraat, Reigerlaan, Rietvinklaan en Spechtlaan.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling en bent u een vertegenwoordiger van bewoners? Stuur dan uw reactie met een korte motivatie uiterlijk 15 december naar Werner Hermans, w.hermans@gembest.nl. Als u vragen hebt, kunt u bellen naar 14 0499.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu