Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Alles over bladkorven en bladruimen

Maandag 22 oktober 2018

De herfst is ingetreden. Tijdens de periode van bladval vegen we in iedere wijk 3 keer. Daarnaast plaatsen we deze week op diverse plaatsen in Best de laatste bladkorven. De bladkorven staan vlakbij grote bomen van de gemeente die veel bladoverlast veroorzaken. De bladkorven legen we 1 tot 2 keer per week.

Locaties

De locaties hebben we in overleg met het GOEB (Gezamenlijk Overleg Erkende Bewonersgroepen) bepaald. Daarbij zijn de verzoeken van bewoners meegenomen. U vindt de lijst met alle locaties op https://www.gemeentebest.nl/bladkorven. Op deze lijst staan ook de locaties vermeld waar de bladkorven dit jaar verdwijnen.

Spelregels

• De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren.
  • De bladeren moeten afkomstig zijn van bomen in de openbare ruimte.
  • Takken of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd.
  • Bij misbruik of diefstal verwijderen we de korf en plaatsen we de korf niet terug.
  • De korf legen we één of twee maal per week.
  • De bladkorven halen we weer op zodra het blad van de bomen is (tussen 15 december en de kerstdagen).

Meer weten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0499. Is de korf vol en wilt u dat wij deze tussentijds legen? Belt u dan uiterlijk op de donderdag naar het hiervoor vermelde telefoonnummer. Dan maken we de korf dezelfde week nog leeg.