Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Receptiemedewerkers dementievriendelijk

Dinsdag 16 oktober 2018

De receptiemedewerkers van de gemeente en Bestwijzer krijgen steeds vaker te maken met klanten met dementie. Om hen beter te kunnen helpen, volgden de receptiemedewerkers de training ‘Samen Dementievriendelijk’.

Training

De training werd verzorgd door Henk van den Heuvel en Alice Liedenbaum van www.Samendementievriendelijk.nl, een initiatief van Alzheimer Nederland. In de training werd aandacht besteedt aan veel verschillende aspecten. Het eerste deel was gericht op het vergroten van bewustwording en kennis over dit onderwerp.
In het tweede deel kregen de medewerkers praktische handvaten aangereikt voor hun dagelijkse werk.  Deelnemers waren positief: het was goed om op deze manier bezig te zijn met het onderwerp en de kennis te vergroten!

Intentieverklaring

De gemeente heeft in 2014 de intentieverklaring dementievriendelijke gemeente ondertekend. Dit betekent dat de gemeente zich de komende jaren inzet om mogelijkheden te creëren waardoor mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk als volwaardige inwoners deel kunnen nemen aan de samenleving. Een dementievriendelijke gemeenschap is een gemeenschap waarin iedereen normaal omgaat met dementie: van bakker, buurman, sportclub tot wijkagent. De gemeente werkt hieraan samen met het Platform Dementie.