Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Informatieavond aanleg ondergronds hoogspanningsnet

Dinsdag 2 oktober 2018

Op 10 en 11 oktober organiseert TenneT een informatieavond over de vervanging van de bovengrondse 150 kV-verbinding tussen Tilburg-Noord en Best door een ondergrondse verbinding. Deze bovengrondse verbinding loopt momenteel door enkele wijken in Best. Ook komt deze avonden de aanleg van een ondergrondse 150 kV-verbinding naar Eindhoven aan bod.

Hoogspanningsnet

TenneT is als landelijk netbeheerder van het hoogspanningsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het hoogspanningsnet. Zo zorgt TenneT ervoor dat iedereen in Nederland 24 uur per dag zeven dagen in de week beschikt over elektriciteit. Ook in Noord-Brabant wordt gewerkt aan het versterken en uitbreiden van het hoogspanningsnet.

Van bovengronds naar ondergronds

De huidige bovengrondse 150 kV-verbinding tussen Tilburg-Noord en Best heeft binnen enkele jaren te weinig transportcapaciteit om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen. Ook is deze verbinding verouderd en is er minimaal groot onderhoud aan de masten nodig. Om de leveringszekerheid van elektriciteit te garanderen onderzoekt TenneT of het haalbaar is de bestaande bovengrondse 150 kV-hoogspanningsverbinding tussen de hoogspanningsstations Tilburg-Noord en Best te vervangen door een ondergrondse verbinding met een grotere transportcapaciteit. Hiervoor is het ook nodig dat er tussen Best en Eindhoven Noord een nieuwe ondergrondse verbinding gemaakt wordt. Hiervoor zijn door TenneT in samenwerking met de gemeenten alternatieven ontwikkeld.

Informatiebijeenkomsten

Om u hierover nader te informeren, organiseert TenneT twee informatiebijeenkomsten: op 10 oktober in Van der Valkhotel Tilburg (Dokter Bloemenlaan 8) en op 11 oktober in zalencentrum 't Zand Oirschot (Bestseweg 52). U ben van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. De avond heeft een inloopkarakter. Medewerkers van TenneT presenteren de informatie in diverse stands en zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie, kijk dan op de website van TenneT: www.tennet.eu.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu