Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Informatiebijeenkomst De Groene Zone

Maandag 11 juni 2018

Donderdag 7 juni vond in een volle zaal van Quatre Bras de informatiebijeenkomst plaats over het regionaal zonnepanelenproject De Groene Zone. Tijdens deze avond kregen alle geïnteresseerden praktische informatie over het project. Ook was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

U kunt zelf zelf zonne-energie opwekken

Project De Groene Zone geeft u de kans om gemakkelijk zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Hiermee wekt u zelf zonne-energie op. Huiseigenaren die meedoen aan het project worden volledig ontzorgd. Technische kennis en inzet van eigen geld bij de start is niet nodig. De gemeente financiert de panelen voor. U krijgt een aanbod voor een aantal zonnepanelen en de bijbehorende lening. De serviceprovider doet een check bij u thuis en plaatst na akkoord de panelen. Direct nadat de panelen geplaatst zijn, wekt u zonne-energie op en heeft u financieel voordeel! In maximaal 15 jaar, tegen een rente van 1,35 %, lost u de financiering maandelijks af. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar. Het bedrag dat u maandelijks aflost is lager dan de besparing van de energiekosten. Dit betekent dat u hiervan direct financieel voordeel heeft.

Meer informatie vindt u op www.degroenezone.nl

Twaalf gemeenten in onze regio, waaronder Best, maken zich sterk voor een forse duurzame ambitie met de aftrap van De Groene Zone. Het regionale samenwerkingsproject De Groene Zone heeft als doel om in twee jaar tijd 7000 woningen te laten voorzien van zonnepanelen.