Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Geslaagde inwonersconsultatie

Dinsdag 29 mei 2018

Van 24 april tot 13 mei konden alle Bestenaren deel nemen aan de inwonersconsultatie ‘Best zoekt een nieuwe burgemeester’. Op meerdere manieren kon u uw stem laten horen. 449 deelnemers hebben het onderzoek ingevuld, waarvoor hartelijk dank! Iets minder dan de helft van de 449 deelnemers gaf ook antwoord op de open vraag. Meest in het oog springt daarbij de betrokkenheid van de nieuwe burgemeester. Niet alleen wordt dit kenmerk letterlijk genoemd, het komt ook terug in de andere omschrijvingen. Bijvoorbeeld: een burgemeester die belang hecht aan de gemeenschap en Best op de eerste plek zet, samen met de positie van de gemeente in de regio.

Profielschets

De uitkomsten van de inwonersconsultatie zijn meegenomen in de opgestelde profielschets. Het concept van de profielschets kunt u inzien via https://www.gemeentebest.nl/burgemeester-best. Daar vindt u ook het totale rapport van het uitgevoerde onderzoek ‘Best zoekt een nieuwe burgemeester’.
Maandag 4 juni stelt de raad de concept profielschets vast. In een extra raadsvergadering op dinsdag 5 juni biedt de raad de profielschets aan de commissaris van de Koning aan. Daarna start de sollicitatieprocedure.