Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Uitbreiding fietsenstalling NS-station

Dinsdag 8 mei 2018

De overdekte fietsenstalling bij het NS-station is te klein geworden. Veel fietsen worden nu buiten neergezet. Dit zorgt voor verloedering en vandalisme. Dat vinden we niet gewenst. Daarom is er vanaf eind april een extra fietsenstalling met ongeveer 150 plaatsen beschikbaar.

Hoe kan het dat de stalling te klein is?

Dit komt bijvoorbeeld doordat er steeds meer e-bikes en fietsen met mandje zijn. Deze passen niet in de huidige rekken. Verder reizen meer mbo-leerlingen met het openbaar vervoer reizen dan voorheen.

Wat gaan we doen?

We werken aan een oplossing in 3 fasen:

  1. Eind april maken we met behulp van omheining een noodstalling. Hierin passen ook e-bikes, fietsen met mandjes en scooters. De noodstalling komt aan de zijde van de overdekte stalling. Voor de noodstalling zijn vergunningen nodig, die inmiddels zijn aangevraagd. Het duurt ongeveer zes weken voordat de vergunning is verleend.
  2. Na de zomer gaan we aan de slag met een stalling voor langere tijd. Ook voor ongeveer 150 fietsen en scooters. Deze komt naast huidige, overdekte stalling. Daar ligt nu nog een  groenstrook. Zodra deze stalling klaar is, ruimen we noodstalling weer op.
  3. We starten met het maken van een visie voor de stationsomgeving. Dit doen we samen met ProRail en NS stations. Deze visie geeft ook duidelijkheid over het fietsparkeren in de toekomst. Dat is dus een oplossing voor de langere termijn.

Hoe zit het dan met handhavingsacties?

Sinds we weten dat de stalling te klein is, handhaven we alleen nog als de veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld fietsen die voor de nooddeur staan. Het is natuurlijk de bedoeling dat treinreizigers hun fietsen vanaf mei weer netjes in de stalling zetten. Hierop gaan we weer toezien.

Vragen?

Wilt u meer informatie over de ligging van de noodstalling? Neem dan contact op met de heer Jan Krijger. Dit kan via e-mail: j.krijger@gembest.nl of door te bellen naar ons algemene telefoonnummer: 14 0499.
 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu