Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Burgemeester Van Aert keert niet terug in Best

Maandag 7 mei 2018

Burgemeester van Aert keert niet terug in Best. De commissaris van de Koning, Wim van de Donk heeft dit op maandagavond 7 mei 2018 bekendgemaakt.

Logo provincie

’s-Hertogenbosch, 7 mei 2018 - Burgemeester van Aert keert niet terug in Best. Dat is de uitkomst van een overleg van de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

De gezondheidstoestand van de burgemeester is verbeterd. De heer Van Aert heeft na het overleg van de commissaris met de fractievoorzitters in een gesprek een toelichting gegeven op de situatie zoals die zich in Best heeft voorgedaan. Een factor in de overwegingen was dat de continuïteit van het bestuur van de gemeente zwaar weegt. Er is tijdens de ziekte van de heer Van Aert een waarnemend burgemeester benoemd. De heer Van Aert had eerder aangegeven af te zien van een tweede termijn, zijn ambtstermijn loopt af in september. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester is al gestart.

De waarnemend burgemeester van Best, de heer Ubachs, blijft in functie tot een nieuwe burgemeester benoemd is.