Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Sorteeranalyse PMD afval

Woensdag 18 april 2018

Uit de sorteeranalyse bleek dat het PMD afval erg vervuild is. Het PMD afval bevat te veel afval dat niet in de categorie plastic en metalen verpakkingen of drankkartons thuis hoort. Dat betekent dat niet iedereen op de juiste manier het afval scheidt. Als het PMD afval te veel vervuiling bevat dan loopt de gemeente de kans dat de gehele vracht wordt afgekeurd. Dit betekent dan extra verwerkingskosten en minder inkomsten van bruikbare grondstoffen. Uiteindelijk heeft dat invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing die u betaalt. Met andere woorden: hoe beter u het afval scheidt, hoe lager de afvalstoffenheffing.

Afval ABC

Om het scheiden makkelijker te maken hebben we een afval ABC opgesteld. Dit vindt u op de website www.afvalbest.nl/afval-abc. Er zijn meerdere sites waar u een dergelijk ABC kunt vinden. Wij hanteren het Afval ABC dat op www.afvalbest.nl staat.

Milieustraat

Bij de Milieustraat kunt u veel soorten afval gratis inleveren. Naast de afvalstromen die altijd gratis zijn, mag u twee keer een halve m3 gratis inleveren. U vindt een duidelijk overzicht van de gratis en betaalde stromen op www.afvalbest.nl/milieustraat. Denk bij het bezoek aan de Milieustraat wel aan uw geldige milieupas.
 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu