Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Uitreiking Jeugdlintjes aan Lisanne Breuls en Ceiko Altangerel

Dinsdag 17 april 2018

De Jeugdraad van de gemeente Best reikte ook dit jaar weer het jeugdlintje uit. Op 16 april ontvingen Lisanne Breuls (15) en Ceiko Altangerel (17) een lintje uit handen van burgemeester Hans Ubachs. De uitreiking vond plaats in het Heerbeeck College.

Uitreiking jeugdlintjes Lisanne en Ceiko

Lisanne Breuls

Lisanne is een meisje dat al van kinds af aan het zorgen is. Voor haar ouders, broertje en zusje. Ook staat ze altijd klaar voor familie en vrienden. Bij dat alles blijft ze altijd opgewekt.

Mantelzorgen

Lisanne groeit op in een warm en gastvrij gezin en heeft naast een zusje, Laura, ook een jonger broertje, Tim. Tim heeft een beperking en daardoor veel zorg nodig. Het is thuis dus niet altijd gemakkelijk. Toch ontlast Lisanne als vanzelfsprekend haar ouders, kookt ze soms voor het gezin en zorgt ze voor haar broertje. Kortom, Lisanne is al heel lang mantelzorger, al zal Lisanne daar zelf nooit veel over zeggen. Ze weet niet beter en is altijd vrolijk.

Eigen toekomst

Naast het mantelzorgen krijgt Lisanne het ook nog voor elkaar om haar huiswerk te maken en hard te werken voor school en haar eigen toekomst. Daarbij legt ze de lat voor zichzelf heel hoog door HIC VWO te volgen terwijl ze dyslexie heeft. Bij het Theatercafé van het Heerbeeck College zingt ze bovendien de sterren van de hemel.

De Jeugdraad vond dat Lisanne een jeugdlintje verdient omdat ze al zo lang zo goed helpt thuis en dat ze daar zo positief bij blijft.

Ceiko Altangerel

Ceiko is een actief meisje. Ze zet zich al 4 jaar op eigen initiatief in om arme kinderen in het buitenland te helpen naar school te kunnen.

Kleding inzamelen

Al vier jaar geleden is Ceiko begonnen met het inzamelen van kleren voor arme kinderen. Bijvoorbeeld in Mongolië en Indonesië. De arme kinderen hebben vaak geen kleren. Daardoor kunnen ze niet naar school. Ceiko wilde hierin graag verandering brengen en zette allerlei acties op touw om geld en kleding in te zamelen. Zo zorgde ze ervoor dat de kinderen nu wél kleren hebben en naar school kunnen. Hiervoor kreeg ze zelfs een onderscheiding van de Mongoolse vereniging Ulzie. Op deze manier hielp Ceiko ook arme kinderen in andere landen, bijvoorbeeld in Indonesië.

De Jeugdraad vond dat Ceiko een jeugdlintje verdient omdat ze al zo lang op eigen initiatief veel tijd en energie aan goede doelen besteedt.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu