Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Agressief gedrag onacceptabel

Dinsdag 10 april 2018

Onze medewerkers en die van onze partners krijgen regelmatig te maken met agressie van bewoners. De laatste weken zijn meerdere medewerkers met een publieke functie én medewerkers van de afvalinzamelaar geconfronteerd met verbaal geweld. Soms zelfs met serieuze bedreigingen. Als werkgever en opdrachtgever vinden wij dit niet acceptabel.

Agressie is niet de oplossing

Natuurlijk snappen wij dat het niet leuk is als een vergunning wordt geweigerd. Of als de afvalemmer niet wordt geleegd, omdat er verkeerde zakken zijn gebruikt. Maar we hebben nu eenmaal te maken met regels en afspraken. Ook over de manier waarop wij met elkaar omgaan!

Maatregelen

Bij het overtreden van de gedragsregels, kennen we meerdere sancties. Zoals ontzegging tot het gemeentehuis. De bewoner ontvangt in elk geval ook een uitnodiging voor een gesprek. En in heel ernstige gevallen doen we aangifte.

Meer weten over de gedragsregels van de gemeente? https://www.gemeentebest.nl/huis-en-gedragsregels