Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Afval goed scheiden

Dinsdag 10 april 2018

De manier van afval inzamelen in Best is inmiddels niet meer nieuw. Toch merken we dat nog niet iedereen het afval op de juiste manier scheidt. Vooral de PMD kliko’s bevatten vaak afval dat hier niet in thuis hoort. Afhankelijk van de sterkte van de vervuiling hangt de inzamelaar een gele of een rode kaart aan de bak.

  • Gele kaart betekent dat er vervuiling in zit maar de kliko wordt wel geledigd.
  • Een rode kaart betekent een sterke vervuiling waardoor de kliko niet wordt geledigd. Heeft u een rode kaart ontvangen? Dan moet u de vervuiling verwijderen en de kliko de volgende keer aanbieden. De vervuiling kunt u naar de Milieustraat brengen.

Wat is PMD afval?

Alle plastic en metalen verpakkingen én drankkartons mogen in uw PMD kliko. U mag dit afval los of gebundeld, in een doorzichtige zak, in uw kliko gooien. Een ondoorzichtige zak mag niet. De inzamelaar kan dan namelijk niet zien wat er in de zak zit. Bij een overschot aan onjuist PMD afval keurt het recyclingbedrijf de lading af. Dat levert een extra kostenpost op die samenhangt met de afvalstoffenheffing. Zonder deze kostenpost blijft de afvalstoffenheffing dalen.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu