Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

19 april: bijeenkomst kunstwerk Dijkstraten

Dinsdag 10 april 2018

In 2017 heeft het college het advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst overgenomen om in Dijkstraten een kunstwerk te plaatsen van Auke de Vries. Inwoners van Best en omgeving worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een dialoogbijeenkomst met de kunstenaar.

Auke de Vries

De kunstenaar Auke de Vries is een internationaal bekende en ervaren kunstenaar. Zijn werk is onder andere te zien in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Berlijn, Aberdeen en Barcelona.

Locatie

Het kunstwerk krijgt een plek naast het spoor aan de parallelweg. De exacte plek is de groenstrook bij het talud tussen de Ringweg en het verlengde van de Zaagbok. Het toekomstige kunstwerk is goed te zienĀ  vanuit de passerende trein en het verkeer op de Ringweg. Een kunstwerk op deze locatie levert een belangrijke bijdrage aan de identiteit en herkenbaarheid van Best als geheel en de nieuwe wijk Dijkstraten in het bijzonder.

Dialoogbijeenkomst

Tijdens de dialoogbijeenkomst neemt de kunstenaar u mee in het ontwerpproces. Bij deze bijeenkomst krijgt u de mogelijkheid suggesties te doen voor een passende naam. De naam is een essentieel onderdeel van het kunstwerk. U bent van harte welkom op 19 april 2018 van 19.30 uur tot 21.00 uur in Bestwijzer, Zonnewende 173. Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee voor u klaar.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu