Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Nieuw kunstwerk: Groot Nieuw Wit Beest

Dinsdag 20 maart 2018

Vrijdag 16 maart werd het Groot Nieuw Wit Beest opgenomen in de openbare ruimte. Wethouder Peet van de Loo bevrijdde het Groot Nieuw Wit Beest van de ‘halsband’. Het beeld staat nu vrij in de openbare ruimte.

Groot Nieuw Wit Beest

Het kunstwerk Groot Nieuw Wit Beest komt voort uit een ander kunstwerk, namelijk: het Groot Nieuw Beest. Deze laatste is in 2010 onthuld in de plaats Lisse voor de Chadha en Sabic Sittard Collecties. Een groot verschil tussen het Groot Nieuw Wit Beest in Best en het eerste Groot Nieuw Beest in Lisse is, dat de een zwart is en de ander wit. Daarbij heeft het Groot Nieuw Wit Beest in Best als extra toevoeging, ook nog een staart.

Tom Claassen

Kunstenaar Tom Claassen staat vooral bekend om zijn dierfiguren, zoals de Mol, het Konijn en de zeven meter hoge olifanten bij Almere en de grote kwijlende hond in Tilburg. Deze beelden zijn vaak erg groot; ze lijken wel, maar toch ook weer niet, waarbij de kenmerken en vormen soms bijna karikatuur zijn.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu