Wat vindt u van onze website?

• Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Regionaal zonnepanelenproject De Groene Zone van start

Dinsdag 13 maart 2018

12 gemeenten in onze regio, waaronder Best, maken zich sterk voor een forse duurzame ambitie met de aftrap van De Groene Zone. Het regionale samenwerkingsproject heeft als doel om in twee jaar tijd 7.000 woningen te laten voorzien van zonnepanelen. Tijdens een feestelijke start van het project tekenden alle wethouders, naar rato van het aantal koopwoningen per gemeente, in voor het aantal woningen dat aan het eind van die 2 jaar gepland is om te voorzien van zonnepanelen. Wethouder Peet van de Loo heeft voor Best getekend voor 366 woningen.

Peet van de Loo: ”Met het project De Groene Zone maken we het voor mensen gemakkelijk om over te stappen naar duurzame vormen van energieopwekking. Zonne-energie is eenvoudig, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.”

De Groene Zone

Project De Groene Zone geeft u de kans om gemakkelijk en financieel aantrekkelijk zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Hiermee wekt u zelf zonne-energie op. Huiseigenaren die meedoen aan het project worden volledig ontzorgd. Technische kennis en inzet van eigen geld bij de start is niet nodig. De gemeente financiert de panelen voor. U krijgt een aanbod voor een aantal zonnepanelen en de bijbehorende lening. De serviceprovider doet een check bij u thuis en plaatst na akkoord de panelen. Direct nadat de panelen geplaatst zijn, wekt u zonne-energie op en heeft u financieel voordeel! In maximaal 15 jaar, tegen een rente van 1,35 %, lost u de financiering maandelijks af. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar. Het bedrag dat u maandelijks aflost is lager dan de besparing van de energiekosten. Dit betekent dat u hiervan direct financieel voordeel heeft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over De Groene Zone? Kijk dan op: www.hoebespaarikenergie.info. Daar kunt u ook al uw interesse kenbaar maken. Er komt ook nog een informatiebijeenkomst over De Groene Zone. Deze vindt naar verwachting plaats in de maand mei. Hierover volgt nog nadere informatie.

Start zonnepanelen Peet van de Loo