Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Wat is restafval en wat wordt er mee gedaan?

Vrijdag 9 februari 2018

Restafval bestaat nauwelijks. Doordat bepaalde grondstoffen met elkaar verbonden zijn, weten we vaak niet wat het is en in welke afvalbak het moet. Neem bijvoorbeeld doordrukstrips van medicijnen. Deze bestaan vaak uit plastic in combinatie met aluminiumfolie. Dit is in de verwerking niet te scheiden van elkaar. Daarom moet dit bij het restafval worden gegooid. Zo zijn er nog meer voorbeelden van restafval. Bijvoorbeeld de stofzuigerzak, de chipszak en hygiënisch afval uit de badkamer. Meer informatie over afvalsoorten staat vermeld in het Afval ABC. .

Wat gebeurt er met restafval?

Restafval wordt afgevoerd naar de verbrandingsoven, daar wordt het verbrand. Uit verbranding wordt energie gewonnen. Na het verbrandingsproces worden de overgebleven metalen met magneten uit de as-restanten gehaald. Deze niet verbrande metalen worden vervolgens nog als nieuwe grondstof gebruikt. De overige assen worden naar stortplaatsen afgevoerd.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu