Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Werkverkeer natuurbrug De Mortelen

Donderdag 7 december 2017

Natuurbrug de Mortelen natuurgebiedProRail start binnenkort met de aanleg van natuurbrug De Mortelen over het spoor. Door de spoorlijn ’s-Hertogenbosch-Eindhoven worden in het noorden van Best de natuurgebieden Nieuwe Heide en Oirschotse Heide van elkaar gescheiden. Het doel van deze natuurbrug is het ontsnipperen van het leefgebied van flora en fauna in De Mortelen. De uitvoering van het werk is gepland vanaf half december 2017 en is naar verwachting eind 2018 afgerond.

Maatregelen

Om het projectgebied te kunnen bereiken, worden er twee bouwroutes opgezet. Deze routes zijn noodzakelijk omdat het projectgebied is gescheiden door de spoorlijn. Beide routes worden vanaf het noorden ingesteld en lopen niet over grondgebied van de gemeente Best. U kunt er wel op de weg naar Boxtel mee te maken krijgen en dan met name fietsend over de Liempdseweg. Er vindt namelijk een groot aantal (grond)transporten plaats van en naar het projectgebied. Daarom zijn er op de routes tijdelijke verkeersmaatregelen die met borden zijn aangegeven. Ook komen op een aantal locaties tijdelijke in- en uitritten om het bouwverkeer de openbare weg op te laten rijden.

Natuurbrug de Mortelen spoorMeer informatie

Via brieven en bijeenkomsten informeren ProRail en BAM de omgeving zo goed mogelijk over de uitvoering dit project. Informatie over natuurbrug de Mortelen is te vinden op: www.prorail.nl/projecten/ecoduct-de-mortelen.

Via het gratis telefoonnummer van ProRail (0800-7767245) kunt u klachten ten aanzien van de transportroute en andere opmerkingen melden. Dat is ook mogelijk via het contactformulier op de website van ProRail.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu