Route gladheidsbestrijding bekend

Dinsdag 5 december 2017

Voor het strooiseizoen begint, stellen we elk jaar een Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op. In dit plan zijn de uitgangspunten voor de gladheidsbestrijding opgenomen.

Waar strooien we?

We zorgen ervoor dat de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen goed begaanbaar zijn. Ook is er aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen worden het eerst gestrooid.

Waarom strooien we niet overal?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om de gladheid overal te bestrijden. Dit heeft een aantal redenen: de benodigde menskracht en materieel ontbreken, en met overal strooien zijn enorm hoge kosten gemoeid. Daarnaast is het bestrijden van gladheid op álle wegen niet wenselijk om milieutechnische redenen.

Meer weten over de gladheidsbestrijding en strooiroute?

Bekijk het Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op www.gemeentebest.nl/strooiroutes. Daarin vindt u ook de route waarop gestrooid wordt. U kunt de strooiroute ook inzien in kamer 1.34 van het gemeentehuis. Hiervoor moet u een telefonisch een afspraak maken via 14 0499.

En als het ondanks het strooien toch nog glad is?

Heeft u klachten over het strooien? Dan kunt u online een melding maken op onze website of telefonisch via 14 0499.