Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Nazarethstraat weer open

Dinsdag 5 december 2017

Sinds twee weken is de Nazarethstraat weer open. De hele omgeving is veranderd. Dit betekent dat de bewoners en bezoekers van het centrum zich anders door het gebied verplaatsen. In dit artikel leest u de belangrijkste veranderingen in het nieuwe centrum.

Gelijkvloers

De Nazarethstraat is net als de Hoofdstraat gelijkvloers ingericht. Hierdoor is geen verschil meer in hoogte tussen de stoep en de rijbaan. Zo kunnen de voetgangers overal gelijkvloers oversteken. Dit is zeker voor mensen met een rollator, scootmobiel of rolstoel prettig.

Zebrapaden

We hebben ervoor gekozen om de zebrapaden niet terug te leggen. Door de gelijkvloerse inrichting kan iedereen makkelijk op elke plaats oversteken. Wanneer er een zebra is, verwachten de auto’s dat voetgangers alleen bij de zebra oversteken. We willen juist dat voetgangers in het centrumgebied overal kunnen oversteken en dat de auto’s hier ook rekening mee houden. We hebben op twee logische plaatsen een loopstrook aangebracht in aparte bestrating. Dit zijn locaties waar we verwachten dat mensen oversteken. Dit zijn dus geen zebrapaden, kijk goed uit voordat u oversteekt.    

Parkeren

In de Nazarethstraat zijn bij het reisbureau en de Kapel meer parkeerplaatsen aangelegd. Deze parkeerplaatsen vallen binnen de blauwe zone. Denkt u bij het parkeren aan uw parkeerschijf. Bij de begraafplaats kunt u net als voorheen lang parkeren. Aan het Kerkhofpad leggen we nieuwe parkeerplaatsen aan waar lang geparkeerd kan worden. Deze parkeerplaatsen zijn alleen via de Molenstraat te bereiken.

Wennen aan de nieuwe situatie

De gelijkvloerse inrichting is erop gericht dat de auto’s, fietsers en voetgangers samen gebruik maken van het centrumgebied. Ze zien elkaar beter en moeten met elkaar zorgen voor een verkeersveilig centrum. De Nazarethstraat is pas een paar weken open. Iedereen moet nog wennen aan de nieuwe situatie. Geef elkaar de tijd om hieraan te wennen. 

Standplaatsen

Bij de kapel zijn de nieuwe standplaatsen aangewezen voor onder andere de viskraam. Deze verhuizen van de Hoofdstraat, bij de kiosk, naar het Kapelplein tegenover de bloemist.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu