Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Compensatie eigen risico zorgverzekering voor lage inkomens

Maandag 4 december 2017

Inwoners van Best met een laag inkomen kunnen een tegemoetkoming krijgen voor het eigen risico van de zorgverzekering. De gemeenteraad heeft ook voor deze regeling de deelnamegrens per 1 januari 2018 verhoogd van 110% naar 120% bijstandsnorm. Uw vermogen telt mee in de afweging. In deze regeling krijgt u de helft van het betaalde eigen risico terug. Dit kan pas vanaf het moment dat u 50% heeft betaald.

Aanvragen

Op de pagina collectieve zorgverzekering kunt u zien wat de bijstandsnormen zijn. Komt u in aanmerking? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de afdeling Sociale Zaken. De klantmanagers helpen u graag verder. Houdt u er rekening mee dat u maar één keer per jaar een aanvraag kunt indienen. De afdeling Sociale Zaken is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0499.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu