Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens in Best is verbeterd

Maandag 4 december 2017

De gemeente Best vindt het belangrijk dat de minima in Best goed tegen zorgkosten verzekerd zijn. De gemeenteraad heeft besloten met ingang van 1 januari 2018 de deelnamegrens voor de collectieve zorgverkering te verhogen van 110% naar 120% minimuminkomen.

Basisverzekering

Inwoners in Best met een minimuminkomen kunnen een kwalitatief goede zorgverzekering afsluiten. De gemeente Best heeft afspraken met CZ en VGZ. De minima krijgen 6% korting op de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Iedere verzekeraar biedt drie aanvullende pakketten aan. U kiest het pakket dat het beste bij uw situatie past. De gemeente betaalt bij ieder pakket een gedeelte van de premie terug. Het bedrag dat u terug krijgt, varieert. Dit is wel afhankelijk van het gekozen pakket. De hoogte van het bedrag ligt tussen de €11,00 en €25,00 per maand. Het is zelfs mogelijk uw eigen risico mee te verzekeren. Iedereen binnen de doelgroep, ongeacht uw gezondheid en situatie, wordt geaccepteerd door de verzekeringen CZ en VGZ.

Aanvragen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dit aanbod? Tot 1 januari 2018 kunt u zich aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl. Nadat u een aantal vragen heeft beantwoord, ziet u direct of u in aanmerking komt. U kunt zich daarna direct online aanmelden bij de verzekeraar van uw keuze.

Gemeentelijke bijdrage

Met uw aanmelding verklaart u meteen dat u een aanvraag doet voor een gemeentelijke bijdrage in de aanvullende verzekering. Dit doen we om het voor onze inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. Lukt het niet om zelf de aanvraag te doen? U kunt terecht bij Bestwijzer, de medewerkers helpen u graag.