Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

NL-Alert: direct informatie bij een noodsituatie

Maandag 20 november 2017

Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt een bericht op je mobiel waarin staat wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

Weet wat je moet doen

Als er een noodsituatie bij jou in de buurt is, kan de overheid je met NL-Alert gericht alarmeren en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een   terroristische aanslag, of noodweer. Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties.
Als je een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in jouw directe omgeving. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Zo werkt NL-Alert

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele
telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking  hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt NL-Alert hierdoor óók als het netwerk overbelast is. NLAlert is gratis en anoniem. Je naam en
telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel je mobiel in

Maandag 4 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in. Als je het controlebericht ontvangt, staat jouw telefoon goed ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je ook wordt  geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Meer informatie

op www.nl-alert.nl vindt u meer informatie. Daar staan ook instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu