Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Regiegroep WhatsApp buurtpreventie opgericht

Dinsdag 14 november 2017

In Best zijn ruim 20 WhatsApp groepen actief voor buurtpreventie. In zo’n groep attenderen buurtbewoners elkaar op verdachte situaties. De beheerders hebben de handen nu ineen geslagen. Samen met de wijkagent, Ine Kox, en de wijkcoördinator van de gemeente, Ingrid de Graaff, vormen zij de Regiegroep WhatsApp buurtpreventie.

Waarom een Regiegroep?

In de Regiegroep delen de beheerders informatie uit hun WhatsApp groepen met elkaar. Bijvoorbeeld over een verdachte auto die in de richting van een andere buurt rijdt. Zo helpen ze elkaar om Best veiliger te maken!

Hoe werkt een buurtpreventie WhatsApp-groep?

Een beheerder maakt op WhatsApp een groep aan en voegt hieraan de mensen toe uit de buurt of wijk die mee willen doen. De groep wordt alleen gebruikt voor echt dringende zaken. Als het goed is, blijft het dus heel rustig in de groep. Voor het gebruik zijn spelregels gemaakt.

WhatsApp buurtpreventie in de praktijk

Een man en vrouw bellen aan bij diverse woningen. Ze komen zogenaamd voor een artikel van Marktplaats terwijl daarop niets is aangeboden. Een vreemd verhaal dus. Bewoners hebben het signalement doorgegeven aan de politie en via de groep de buurtgenoten gewaarschuwd.

Is er al een groep in mijn buurt?

Het aantal groepen groeit de laatste tijd snel. Rondom buurten waar een groep actief is, staan attentiebordjes. Deze bordjes schrikken kwaadwillenden al af. Wie toch een verdachte situatie ziet, meldt dit eerst bij de politie en daarna in de buurtpreventie WhatsApp-groep.

Meedoen?

Op onze website op de pagina buurtpreventie staat een kaartje met alle actieve WhatsApp-groepen voor buurtpreventie. Ook leest u daar meer informatie over de werkwijze. En nog belangrijker: hoe u zich aansluit of een eigen groep opricht. 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu