Bladkorven en bladruimen

Dinsdag 17 oktober 2017

De herfst is begonnen. Tijdens de periode van bladval vegen we in iedere wijk 3 keer. Daarnaast hebben we vorige week op diverse plaatsen in Best bladkorven geplaatst. Uitgangspunt is dat de bladkorven op plekken staan vlakbij grote bomen van de gemeente die veel bladoverlast veroorzaken. De bladkorven legen we als de bladkorf vol is, 1 à 2 keer per week.

Locaties

U vindt de lijst met alle locaties op onze pagina Bladkorven. Deze locaties heeft de gemeente in overleg met het GOEB (Gezamenlijk Overleg Erkende Bewonersgroepen) bepaald. Daarbij zijn de verzoeken van bewoners meegenomen.

Spelregels

• De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren.
  • De bladeren moeten afkomstig zijn van bomen in de openbare ruimte.
  • Takken of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd.
  • Bij misbruik of diefstal verwijderen we de korf en plaatsen we de korf niet terug.
  • De korf legen we 1 of 2 keer per week.
  • De bladkorven halen we weer op zodra het blad van de bomen is (tussen 15 december 2017 en de kerstdagen).

Korf vol?

Voor informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0499. Is de korf vol en wilt u dat wij deze tussentijds legen? Belt u dan uiterlijk donderdags naar ditzelfde telefoonnummer. Dan maken we de korf dezelfde week nog leeg.

Bladkorf voor volgend jaar?

Wilt u voor volgend jaar een bladkorf voor een bepaalde locatie aanvragen? Dien uw aanvraag dan in bij het Bewonersoverleg. Kijk voor contactgegevens op www.bewonersoverleg.nl.