Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Presentatie resultaten archeologisch onderzoek Best-Aarle

Dinsdag 3 oktober 2017

In het gebied Aarle in Best is een groot archeologisch onderzoek uitgevoerd. In de periode 2009 tot en met 2012 is in totaal maar liefst 60 hectare landbouwgrond onderzocht. De uitkomsten van dit onderzoek zijn erg bijzonder en worden op vrijdag 13 oktober aanstaande gepresenteerd tijdens de Nationale Archeologiedagen.

Bijeenkomst

De presentatie van de resultaten van het onderzoek vindt plaats op 13 oktober. Deze bijzondere bijeenkomst vindt plaats op een bijzondere plek: de Tiendschuur op het land van Jeroen Bosch. Deze prachtige locatie is gelegen aan de Hagelaarweg 21 te Best. Parkeergelegenheid is in beperkte mate aanwezig. Meer informatie over de locatie kunt u bekijken op www.landvanjeroenbosch.nl.

Foto Aarle

Programma

U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. We ontvangen u met een kopje koffie of thee. Om 14.00 uur opent wethouder Marc van Schuppen de middag. Aansluitend geven verschillende sprekers uitleg over het onderzoek en de resultaten. Ria Berkvens van de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant legt onder andere de link met andere opgravingen in de omgeving.  Adrie Tol en Johan Verspay van Archol belichten de uitkomsten van het onderzoek. Gastheer Jan van den Boom geeft tenslotte nog een toelichting op het Land van Jeroen Bosch.

Uiteraard kunt u verschillende vondsten bekijken. Ter afsluiting kunt onder het genot van een drankje napraten met de aanwezigen over de resultaten van het onderzoek.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu