Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Herinrichting NCB-weg

Donderdag 28 september 2017

Maandag 2 oktober wordt gestart met de herinrichting van de NCB-weg. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de Boslaan Zuid tot aan de Rendac. Hieronder leest u wat we gaan doen tijdens de herinrichting.

Verplaatsen fietspad

Het tweerichtingenfietspad ligt momenteel aan de zijde van het bos. We verplaatsen het fietspad naar de andere kant van de weg. Hierdoor hoeven fietsers minder over te steken en verbeteren we de verkeersveiligheid.

Voor overstekende fietsers bij de Boslaan Zuid passen we het kruispunt aan. Hier maken we middengeleiders, zodat fietsers van en naar de Boslaan Zuid niet heel de weg in één keer over hoeven steken. Ook deze maatregel komt de veiligheid ten goede. 

Vervangen bestrating en asfalt

De klinkerbestrating op de NCB-weg vervangen we door asfalt. Op het gedeelte tussen de fietsbrug en de Rendac wordt het bestaande asfalt vervangen door nieuw asfalt.

Semi-verharde parkeerplaatsen Boslaan Zuid

Op de Boslaan Zuid ter hoogte van het Joe Mann Memorial zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. Daardoor parkeren bezoekers hun auto’s in de berm.  Dit zorgt voor schade aan de bermen. Om schade te voorkomen en parkeergelegenheid te bieden aan bezoekers, maken we hier semi-verharde parkeerplaatsen. Dit zijn parkeerplaatsen met bijvoorbeeld grasbetontegels, waar het groen tussendoor kan groeien. Zo zorgen we voor een groen uiterlijk van de parkeerplaatsen in dit bosrijke en groene gebied.

Drempel Terraweg

Bij de fietsbrug passen we aan de andere zijde van het kanaal de oversteek op de Terraweg aan. Hier ligt nu een drempel. De drempel wordt verwijderd en we plaatsen net als bij de Boslaan Zuid een middengeleider. Zodoende hoeven ook hier de fietsers de rijbaan niet in één keer over te steken. Daarnaast wordt door de nieuwe inrichting de snelheid van het autoverkeer geremd.

Verkeershinder

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november 2017. De NCB-weg is gedurende deze periode afgesloten. Ter plaatse wordt een omleiding ingesteld. Dit zorgt voor enige verkeershinder. We vragen hiervoor uw begrip.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu