Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

Afval scheiden doen we goed, beter, Best

Dinsdag 26 september 2017

De nieuwe manier van afval inzamelen gaat in vanaf 1 oktober. Maandag 2 oktober start de inzamelaar met het ophalen van de eerste nieuwe inzamelmiddelen. Op de website www.afvalbest.nl vindt u veel informatie over het inzamelen van het afval. Een nieuwe manier van afval inzamelen is een groot project. Dat vraagt veel inwoners. Onderstaand een overzicht van de meest gestelde vragen en het antwoord.

Waarom zit er geen trekstang in de restafvalemmer?

Vanuit veiligheidsoverwegingen zijn de trekstangen eruit gehaald. Er zit een beugel en een hengsel aan de emmer zodat inwoners de emmer kunnen rollen en niet hoeven te tillen.

Waarom hoeven mensen in een appartement niet het afval te scheiden?

De hoogbouw komt later aan de beurt. Dan gaan ook deze inwoners hun afval scheiden. Ze worden hierover later dit jaar geïnformeerd.

Waarom zit er een barcode op mijn kliko en emmer?

Deze code laat zien welke kliko en emmer er bij het betreffende adres hoort. In geval van vermissing of schade kan de inzamelaar zien om welke kliko het gaat. Bij vermissing wordt deze geblokkeerd en kan niet meer aangeboden worden. U krijgt dan een nieuwe kliko of emmer. In geval van schade krijgt u uiteraard een vervangend exemplaar.

Kijk voor meer gestelde vragen op de website www.afvalbest.nl.

Servicedesk

Om onze inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een servicedesk ingericht. De medewerkers van deze servicedesk kunnen alle vragen over uw specifieke adres beantwoorden. De servicedesk is op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur via het gratis telefoonnummer: 0800 243 82 46.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu