Gratis naar klimaatfilm ‘Before the Flood’

Dinsdag 19 september 2017

Op maandag 9 oktober wordt om 19.00 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond in Biobest Theater. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk.

Film

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar 5 continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Unieke samenwerking

‘Before the Flood’ was vorig jaar gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Best en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook éénmalig in Biobest Theater getoond.

Gratis kaarten bestellen

De filmvertoning is gratis toegankelijk. Kaarten kunnen worden besteld bij Biobest Theater: www.biobest-theater.nl of via telefoonnummer (0499) 39 20 07. De film begint om 19.00 uur en de zaal is vanaf 18.30 uur geopend.

Nieuwsgierig?

Klik op onderstaande link om de trailer van de film ‘Before the Flood’ te bekijken: